Blog

Forbud mod kamphunde og muskelhunde – nej tak!

Der bliver i øjeblikket diskuteret kamphunde overalt i Danmark. Seneste har en meningsmåling vist at en tilsyneladende stor del af den danske befolkning er klar til at indføre et forbud mod kamphunde. Men ville et sådan forbud overhovedet hjælpe?

Før man kan tale om forbud er man dog nødt til at forstå hvad en »kamphund« i virkeligheden er.

Læs mere Forbud mod kamphunde og muskelhunde – nej tak!

Hunde bør respekteres som rovdyr

Der er vel efterhånden ikke mange mennesker her i landet, der endnu ikke har hørt historien om »den blodtørstige, livsfarlige, koldblodige, firbenede dræbermaskine: Kamphunden der har ædt og skambidt flere katte og kaniner, imens julelyset strålede ud af øjnene.«

Journalister skal selvfølgelig overdrive en historie – specielt når der ikke er nogen historie. Det er jo deres levebrød, at skrive overraskende historier. Men i denne situation er der endnu engang blot tale om en situation, hvor hunden bliver fuldstændig misforstået.

Læs mere Hunde bør respekteres som rovdyr

Hundetræning eller hundelytter?

Før eller siden bliver de fleste hundeejere, desværre, konfronteret med adfærdsproblemer hos deres hund. Og spørgsmålet melder sig: “Skal jeg begynde at gå til hundetræning for, at få min hund til at holde op med det dér?”

Svaret er nej. Hundetræning burde vel rettere kaldes for “hundesamvær”. Med mindre, at der selvfølgelig er tale om direkte træning, som f.eks. når man træner politihunde. Adfærdsproblemer har intet med mangel på hundetræning at gøre.

Læs mere Hundetræning eller hundelytter?

Det første skridt til ulvehunde.dk

Jeg mener, at vi i dag har et lidt uheldigt problem med vores hunde: Vi sammenligner dem for meget med os selv.

Vi glemmer at hunde er rovdyr, stadig med de samme instinkter intakte, som da vi tog den allerførste ulv til os, for ca. 14.000 år siden. Ikke vilde og ustyrlige rovdyr, men sociale, venlige og omsorgsfulde rovdyr, drevet af instinkter – nøjagtig som ulvene i naturen er det.

Læs mere Det første skridt til ulvehunde.dk